035 – 5771282

24 uur per dag

035 – 5771282

Asurnen

Vervaart & Van Haren Uitvaartverzorging beschikt over een uitgebreide collectie as-sieraden en asurnen. Wij kunnen u adviseren over de aanschaf van een sierurn, een as-sieraad of over andere manieren om de as van uw dierbare te bewaren.

De keuze omtrent uw asbestemming

De keuze omtrent de asbestemming kunt u overlaten aan uw nabestaanden. Vaak wordt er al gauw geroepen “verstrooi mij maar” terwijl er ook nog andere mogelijkheden zijn. Meestal missen nabestaanden toch op langere termijn een tastbare herinnering of plekje om naartoe te gaan.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden met betrekking tot de asbestemming.

In Nederland is er een wettelijke wachttermijn (4 weken) alvorens de as vrijgegeven wordt.

Een herinnering is een van de kostbaarste bezittingen van een mens.

Voor het bewaren van de as zijn er vele mogelijkheden.

Wij bieden een grote selectie van as- en grafurnen aan in verschillende modellen, kleuren en maten. Elke urn is uniek en daarom extra bijzonder.
Ons assortiment biedt keuze uit 4 verschillende collecties van handgemaakte kristallen glazen urnen: zoals de Memorie-, Premium-, Stardust-
en de Elan-line. Daarnaast hebben we een collectie met keramische urnen.

Memorie-line

De Memorie-line is een unieke collectie handgemaakte urnen van kristalglas en biedt een verscheidenheid aan sierlijke en lieflijke urnen die in diverse kleurcombinaties verkrijgbaar zijn.
De collectie heeft zowel kleine- middelgrote- en grote urnen.

Veel urnen zijn voorzien van een reservoir waar een gedeelte van de as in bewaard kan blijven.
Dit reservoir wordt afgesloten door een zelf hechtend sluitplaatje. De transparantie van het kristalglas laat de as deels zichtbaar. In combinatie met de prachtige kleurschakeringen biedt dit een extra dimensie. Mocht men liever de as niet zichtbaar willen, dan is dat ook mogelijk.
Deze collectie biedt ook diverse urnen aan waarbij het reservoir voor de as niet transparant is.
De Memorie-line zijn niet zomaar urnen, maar ware kunstwerkjes ter herinnering aan uw dierbare.

Premium a-line

De Premium-line wordt gekenmerkt door haar verfijnde afwerking. De urnen zijn deels voorzien van een fijne, mat gepolijste buitenzijde wat een prachtig contrast geeft met het transparant geslepen kristalglas. Een aantal urnen wordt gekenmerkt door een zwart hoogglans buitenzijde in combinatie met transparant kristalglas.

De fijne techniek, samen met de verschillende kleurschakeringen, maakt deze hoogwaardige collectie absoluut onderscheidend. In de kern van de urnen bevindt zich een reservoir waarin een gedeelte van de as bewaard kan blijven. Het reservoir wordt afgesloten door een zelf hechtend sluitplaatje. Het transparante kristalglas laat de as deels zichtbaar zien.

Elan-line

De Elan-line is geïnspireerd op de elementen uit de natuur: aarde, water, lucht en vuur. Deze collectie bestaat uit een combinatie van een 4 liter urn met bijpassende kleine urnen in de kleurschakeringen ivory, blue en red. Door de speciale glasblaas techniek heeft de urn een verfijnde structuur aan de buitenzijde en is afgewerkt met een prachtige parelmoer glans.
Alle urnen van de Elan-line zijn niet transparant. Dat betekent dat in geen van de urnende as zichtbaar is.

Aan de binnenzijde van de urn bevindt zich een reservoir waar een gedeelte van de as bewaard kan blijven. Voor de 4 liter Urn geldt dat alle as bewaard kan blijven. Het reservoir wordt afgesloten door een zelfhechtend sluitplaatje.

Urnen op speciaal verzoek

Naast onze bestaande collectie is het ook mogelijk om een urn op speciaal verzoek te laten maken. Met u gaan wij in overleg om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Omdat alle urnen voorzien zijn van een reservoir kan de as direct geplaatst worden in de urn.
De meegeleverde, zelf hechtende sluitplaatjes, zijn voorzien van een stick-on pull of tape wat het heel handzaam maakt om de urn af te sluiten. Het is ook mogelijk om klein persoonlijk aandenken van uw dierbare te bewaren in het reservoir, zoals een haarlok, medaillon, sieraad of een ander persoonlijk aandenken.

Glas is een fantastisch en dankbaar materiaal om mee te werken. Het is puur, spreekt tot de verbeelding en maakt het mogelijk om met vakmanschap en creativiteit de mooiste unieke creaties te realiseren. Kortom: Een persoonlijk aandenken ter herinnering aan uw dierbare

Keramische urnen

Keramiek is een verzamelnaam voor producten die gemaakt zijn van gebakken klei.
Keramieken urnen worde3n gemaakt van natuurlijke of bereide kleine en mineralen. Ze zijn duurzaam en gaan heel lang mee zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. De hitte die nodig is om aardewerk te bakken, ligt over het algemeen tussen 950 en 1170 graden Celsius. Omdat het enigszins poreus is, is het niet volledig waterdicht. Tenzij er een laag glazuur wordt aangebracht. De natuurlijke kleur van aardewerk is meestal lichtgeel of rood. Een ongeglazuurd stuk heeft vaak een krijtachtige textuur die met een vingernagel kan worden bekrast.
Porselein vereist de hoogste temperatuur van alle kleisoorten en kan alleen worden gemaakt van een speciaal geprepareerde samenstelling van kaolien, kwarts, veldspaat en vuursteen. Porselein wordt in één keer gemaakt en geglazuurd (in tegenstelling tot afzonderlijke bakken), bij ongeveer 1350 graden Celsius. Het is het hardste en minst poreuze aardewerk.

Uniek
Elke urn die we verkopen is uniek. Je geliefde verdient ook iets speciaals, omdat hij of zij ook uniek was. Onze urnen worden gemaakt door bekwame ambachtslieden, dus geen twee zijn precies hetzelfde.

Handmade with love

Print Friendly, PDF & Email

Disclaimer

Disclaimer voor vervaartuitvaart.nl

Vervaart & Van Haren Uitvaartverzorging, hierna benoemd als Vervaart & Van Haren, verleent u hierbij toegang tot de websites www.vervaartuitvaartverzorging.nl en www.vanharenuitvaart.nl en nodigt u uit tot de daarop aangeboden informatie.


Vervaart & Van Haren behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover mededeling te doen.


Vervaart & Van Haren zal de inhoud van onze websites zo vaak als nodig actualiseren en/of aanvullen. Desondanks is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.


De op onze websites geboden informatie is zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. De geboden informatie kan op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling.


Alle prijzen op onze websites zijn onder voorbehoud van type- en programmeerfouten. Voor de gevolgen van dergelijke fouten aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Geen overeenkomst komt tot stand op basis van dergelijke fouten. Ook voor op onze websites opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kunnen wij nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.


Alle rechten van intellectueel eigendom liggen bij Vervaart & Van Haren Uitvaartverzorging.


Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van teksten, foto’s en dergelijke als vermeld op onze website, is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Vervaart & Van Haren Uitvaartverzorging, behoudens en slechts voor zover anders is bepaald in regelingen van dwingend recht tenzij bij specifieke materialen anders is aangegeven.


Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.